Urbaani löytöretkeily hylättyjen laivojen satamassa

Tänään olikin mielenkiintoinen kohde: hylättyjen laivojen satama. Olin kuullut tarinoita tästä taianomaisesta paikasta, mutta minulla ei ollut mitään käsitystä missä se sijaitsee. Tiesin kuitenkin että se on Porvoon lähialueilla. Aikani tutkittua satelliittikarttoja, havaitsin kuvassa mahdollisia laivan raatoja. Seuraavana päivänä suuntasin autoni kohti Porvoota ja lähdin katsomaan ovatko havaintoni oikeita.



Hylättyjen laivojen satama on paikkana mitä mielenkiintoisin urbaani löytöretkeily kohde. Laivojen raatoja on kymmeniä, toisia on yritetty selvästi kunnostaa ja suurin osa on vain jätetty mätänemään. Minun mielestäni paikka näyttää rikospaikalta. Luulisi että öljyä vuotavat laivat meren rannassa täyttäisivät ympäristörikoksen tunnusmerkistön.

Valokuvasin paikassa pari tuntia ja siellä oli mahdollista saada mitä hienoimpia kuvia. Paikka on todella valokuvauksellinen ja siellä voisi vangita kuviin hyvin erilaisia tunnelmia riippuen vuodenajasta, kelistä tai vuorokauden ajasta. 

Kävimme talvella uudestaan kaverini kanssa tekemässä paikasta videon. Tämä on senlainen paikka, että tulee varmasti mentyä vielä useita kertoja. Mahdollisuudet erilaisten kuvien ja videoiden tekemiseen ovat loputtomat. Nyt olen kolunnut vasta muutaman laivan paikan kymmenistä laivoista.

Mutta mikä on paikan tarina: se jää usein näissä kohteissa selvittämättä. Mutta ehkä se juuri on homman suurin anti, ihmetellä mitä nämäkin laivat ovat maailmalla nähneet, miksi joku on alkanut keräillä niitä ja mihin ne lopulta päätyvät.

Nauttikaa showsta!!!














Kommentit