Urbaani löytöretkeily sellutehdas / saha

Päivän urbaani löytöretkeily kohteena oli vanha sellutehdas / saha. Wikipedian mukaan sellutehdas on aloittanut toiminnan jo 1800-luvun lopulla. Sellutehtaan toiminta oli lakannut 1960-luvulla ja tilalle oli tullut saha. Sahan toiminta oli jatkunut niinkin pitkään kuin vuoteen 2009 asti.

Hieno paikka. Voisi luulla että tehdas olisi hylätty jo paljon aikaisemmin. Lattiat eri kerroksissa ovat paikoin lahonneet niin läpi, että voit katsoa sieltä alempiin kerroksiin. Katot ovat rikki ja niissä on valtavia reikiä.

Todennäköisesti paikka on ollut todella huonossa kunnossa jo vuonna 2009 tehtaan lopettamisen aikaan. Sen jälkeen vuodet ovat turmelleet tehtaan rakenteet lopullisesti. Mutta itse paikasta. Tehtaan koneet ja laitteet ovat pääsääntöisesti viety pois. Edelleen on jäljellä valtava ilmanvaihtokone ja joitain sähkötauluja.

Paikkana tehdas on urbaanin löytöretkeilijän unelma. Siinä on sopivasti vaaran tunnetta ja yli sadan vuoden ajalta historian havinaa. Tehtaassa tulee liikkua todella varovasti onnettomuuksien välttämiseksi, enkä suosittele että kenenkään kannattaa mennä sinne yksin.

Mutta katsokaa video ja kertokaa mitä ajatuksia se herätti teissä.




Kommentit

  1. Mielenkiintoinen kohde, pitää käydä kokeilemassa. Tehdas myös koneinsinöörinä kiinnostaa, varsinkin katsoa minkälaisia ratkaisuja menneinä vuosikymmeninä on tehty. Vaikka kaikki laitteet ja koneet on viety pois, mutta rakennuksen puitteista saa myös osviittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohde on mielenkiintoinen. Ylempiin kerroksiin kiivettäessä kannattaa olla varovainen koska lattiarakenteet ovat paikoin erittain hunossa kunnossa. Suosittelen myös ottamaan jonkun kaverin mukaan turvallisuuden takia.

      Poista

Lähetä kommentti