Sonyn ja KTM:n järjestämä videoklinikka työpaja


Olin KTM:n kutsumana Sonyn ja KTM:n järjestämässä videokuvaus työpajassa. Näin sitä ainakin markkinoitiin KTM:n puolesta. Paikan päällä selvisi että muu porukka olikin valokuvaajia ja koulutuskin oli valokuvaajan näkökulmasta. Erityisesti tilaisuudessa esiteltiin uuden Sony a9 rungon erinomaista automaattitarkennusta. Opin tilaisuudessa pari uutta kikkaa Sonyn kameroiden automaattitarkennuksesta, jotka toimivat myös omassa Sony a6500 kamerassa.

Tilaisuudessa kuvattiin Vantaan Vauhtikeskuksessa enduro moottoripyöräilyä. Porukka oli jaettu kahteen osaan, joista molemmat kuvasivat vuorotellen kahdella eri radalla tapahtuvaa moottoripyörällä ajelua. Oman videoni kuvasin Sony a6500 kameralla ja Sonyn 18-105mm putkella. Käytin koko kuvausten ajan automaattitarkennusta, koska kohde liikkui niin nopeasti. Automaattitarkennus pelasi hyvin ja sain riittävästi hyvää materiaalia työstääkseni videon tapahtumasta. Tässä videossa on leikattu sekaisin kahden eri radan ja kuljettajan ajoa. Video on kuvattu slog2 kuvaprofiilia käyttäen.

Videon leikkaus

Ensimmäistä kertaa editoinnissa kokeilin speed ramping tekniikkaa. Eli video on kuvattu 100fps ja videossa on välillä neljän kertaisia hidastuksia, sitten taas normaali nopeutta tai videota on nopeutettu. Tätä tekniikkaa tulee varmasti käytettyä myöskin tulevaisuudessa.

Kohdat joissa moottoripyörä on paikallaan on kuvattu 4K:na. Kuvia on jälkeenpäin rajattu uudestaan ja niitä on vakautettu. Video on leikattu Adope Premiere Pro:lla.

Nauttikaa videosta ja antakaa ihmeessä palautetta. Muistakaa myös tilata Youtube kanavani. Minulle voi myös esittää kysymyksiä blogin tai Youtuben kautta.


Kommentit