Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo Kälviälässä

Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo Kälviälässä. Olimme perheeni kanssa käymässä Kalajoen hiekkarannoilla, josta isäni oli ostanut uuden sijoitusasunnon. Kartoitimme samalla lähiseudun nähtävyyksiä. Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo Kälviälässä kiinnitti heti meidän huomion. Kuvissa oli vanhoja autoja ja mökkejä, sekä kotieläimiä. Mikäpä voisi olla parempi paikka vierailla kaksi vuotiaan tyttäremme kanssa?

Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo sijaitsee noin 11 km Kokkolasta pohjoiseen E8 tien varressa. Risteyksessä on hyvät opasteet ja paikan tunnistaa helposti tienvarresta. Paikanpäällä on tilavat parkkipaikat, jonne on helppo saada auto parkkiin.

No mitä me tehtiin? Meidän napero Elina viihtyi ja nautti päivästä. Erityisesti hän tykkäsi leikkiä vedettävillä autoilla (katso video). Käytiin myös istumassa vanhoissa autoissa, joita oli melkoisen paljon. Paloauto oli huippu kun siinä pystyi pukemaan vielä aidon palomiehen kypäränkin päähän. Puistossa on paljon erilaisia mökkejä, joissa voi leikkiä kauppaa ja kotia. Lisäksi mökkeihin on tehty erinlaisia museoita.

Lapsille paikka on ihan loistava vierailla. Kohde on hyvin erilainen ja siellä riittää ihmeteltävää myös aikuisille. Mikäli kahvihammasta kolottaa, saa sieltä myös kahvia ja pullaa.. meillä kolotti. Juttelin myös paikan perustajan kanssa. Juttelussa selvisi, että tämä paikka on omistajansa elämäntyö. Hän on vuosikymmenten aikana rakentanut kaiken itse omilla käsillään. Se on kyllä kunnioitettavaa ja hatunoston paikka.. on siellä kuitenkin sen verran paljon kaikkea, että puistoon käytetyn ajan voi varmasti laskea tuhansissa tunneissa.

Mutta katsokaa video ja kertokaa mietteitä videosta ja paikasta. Muistakaa myös tilata Blogi, sekä Youtube kanava..




Kuvauskalusto:
Sony a6500 Sony 24mm 1.8 Zihuan crane Picture profile S-log2



Kommentit