Musiikkivideo Rumuuden tango

Musiikkivideo Rumuuden tango

Hyvä ystäväni pyysi minua kuvaamaan hänen tekemäänsä biisiin musiikkivideon. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta musiikkivideon kuvaamista, mutta otin mielelläni haasteen vastaan. Käsikirjoitimme videon yhdessä ja päädyin myös näyttelemään siihen. Video on tehty kahdestaan, joten se asetti omat haasteensa tekemiseen.

Musiikkivideon tekemisen suurimpia haasteita oli että kuinka saamme rakennettua biisin kertoman tarinan ja tunnelman videolle. Tarina ei saa olla liian pitkä kuvallisesti, mutta kuitenkin siinä pitäisi olla se tarina ja tunnelma kerrottuna kuvan avulla.


Videota kuvatessa oli kova pakkanen, noin -15 astetta. Tämä asetti omat haasteensa kuvaamiseen. No ei ollut kitaristillakaan helppoa kun joutui aina uudestaan soittamaan biisiä ulkokuvauksissa ilman hanskoja. Lisäksi myös epäilytti, että miten hyvin mahtaa gimbaalin moottorit ja akut kestää pakkasta. Mutta hyvin kesti ja saatiin kaikki purkkiin, eikä jäätyneitä sormia edes tarvinnut ambutoida.

Mielestäni onnistuimme hyvin vangitsemaan biisin tarinan ja tunnelman videoon. Ja tästä projektista opin paljon kuinka musiikkivideota kannattaa lähteä tekemään, sekä kuvaamisesta ja leikkaamisesta. Niin kuin yleensä, virheet ja puutteet huomaa vasta leikkaus vaiheessa. Eli tekeminen on kaiken A ja O silloin kun haluaa kehittää itseään. Meillä on suunnitteilla myös toisen musiikkivideon tekeminen.. mutta siitä sitten myöhemmin lisää..

Kuvauskalusto: Sony a6500 Sony 24mm 1.8 Zihuan crane

Video on leikattu Adobe Premiere Prolla

Käykää katsomassa kuinka onnistuimme ja muistakaa kertoa mielipiteenne täällä blogissa ja Youtubessa. Ja laittakaa kanava tilaukseen!!!



Kommentit