Maastopyöräilyä Sipoonkorven kansallispuistossa

Maastopyöräilyä Sipoonkorven kansallispuistossa

Olen harrastanut maastopyöräilyä muutaman vuoden ajan. Pääasiassa olen maastopyöräillyt Helsingin keskuspuistossa ja Sipoonkorvessa. Tein videon maastopyöräilyreissulta Sipoonkorven kansallispuistossa. Lähdin pyöräretkelle Knutersvägenin parkkipaikalta, joka on Sipoonkorven ja Fiskträskin virkistyalueen välissä. Autotie menee sinne  Sipoonkorven itäpuolelta.

Paras paikka lähteä maastopyöräilemään  Sipoonkorven kansallispuistoon on mielestäni Tasakalliontien parkkipaikka. Se sijaitsee keskellä kansallispuistoa ja siitä voi lähteä ajelemaan useampaan suuntaan. Tässä videossa olen kuitenkin aloittanut pyöräilyn Knutersvägenin parkkipaikalta. Videossa kierretään sekä Sipoonkorven kansallispuiston maisemissa, että Fiskträskin virkistysalueen metsissä ja Fiskträskin järven rannalla.

Maisemat alueella ovat vaihtelevat. Itse tykkään pyöräillä sileillä kaljoilla ja metsäpoluilla. Sipoonkorven keski- ja eteläosissa on mielestäni parhaat pyöräilymaastot juuri kallioiden ja polkujen osalta. Sipoonkorven pohjoisosissa on huomattavasti märempää ja en itse pidä juurikaan "suoalueilla" polkemisesta.

Olen patikoinut ja liikkunut muutenkin paljon Sipoonkorven metsissä noin kymmenen vuoden ajan. Käyttäjämäärät ovat kasvaneet tämän aikana huomattavasti. Mutta edelleenkäään siellä ei ole ihmisiä ruuhkaksi asti. Nuotiopaikoillakin on yleensä vain yksi porukka itseni lisäksi ollut. Kun menee merkittyjen reittien ulkopuolelle, niin alueella saa olla aivan rauhassa ja nauttia luonnonrauhasta. Maastopyöräilyn lisääntyminen kuitenkin näkyy tietyillä reiteillä ja ne ovat huomattavasti huonommassa kunnossa kuin muutama vuosi sitten

Katsokaa video ja keskustelkaa, sekä kyselkää! Vastaan mielelläni kysymyksiin..

Muista tilata blogi ja youtube kanava




Kommentit