Matka Ammaniin, Jordanian pääkaupunkiin

                                         Kuvaamani matkavideo Ammanista

Oletko kuullut Ammanista? Minä en ollut, ennen kuin päätin matkustaa Jordaniaan. Tiesin Jordaniasta Petran vanhankaupungin. Sehän on Jordanian kuuluisin nähtävyys ja useiden matkaajien mielestä paikka, mikä on koettava kerrän elämässä. Tällä matkalla käymme myös Petrassa, mutta matkamme alkaa Ammanista, joka on Jordanian pääkaupunki.

Lensimme Helsingistä Istanbulin kautta Ammaniin. Valitsimme tapamme mukaisesti halvimmat lennot ja saavuimme joskus puolen yön jälkeen Ammanin lentokentälle. Hotellin olimme varanneet etukäteen ja otimme taksin kentältä. Yöllä kaupungin kauduilla oli hiljaista, suorastaan kuollutta. Menimme hotellissa heti nukkumaan ja aamulla heräsimme liikenteen ääniin.

Amman ei sinänsä ollut meidän pääkohde reissulla. Meidän piti vuokrata auto ja autonvuokraaminen onnistui suoraan hotellilta, joten meillä jäi täysi päivä aikaa katsella kaupunkia.  Hotellimme sijaitsi vanhan kaupungin keskustassa lähellä Roomalaista teatteria. Meillä oli päivä aikaa katsoa kaupungin nähtävyyksiä ja lähdimme heti aamupalan jälkeen liikenteeseen. Kävelimme anfiteatterille ja ennenkin anfiteattereita nähneenä se ei herättänyt suuria tunteita meissä.

Seuraavaksi otimme taksin. Kuskin kanssa sovittiin, että auto on meillä päivän käytössä ja käymme katsomassa kaikki Ammanin päänähtävyydet. Ajoimme taksilla Ammanin korkeimmalle vuorelle, jossa sijaitsee Rooman ja Bysantin ajan rauniot "Citadellet". Kuuluisin nähtävyys tällä alueella on valtava kivestä tehty Herculeen käsi. Alueellä itsesään ollut kovinkaan ihmeellinen, mutta sieltä oli kivat näkymät laaksoon, jossa Ammanin kaupunki sijaitsee. Tämän jälkeen kävimme katsomassa kuningas Husseisin ja kuningas Abdullahin moskeijat.

Lopuksi kävimme vielä Amman uudessa keskustassa viinakaupassa ja menimme takaisin hotellille. Hotellilla kävimme suihkussa ja suuntasimme hotellin lähellä olevaan bubiin pohtimaan kokemustamme Ammanista

KANNATTAAKO AMMANIIN MATKUSTAA?

Olimme viettäneet päivän Ammanissa. Kapunki oli ehkä jopa modernimpi kuin olimme ajatelleet ja se vaikutti kohtuullisen vapaamieliseltä. Toki siellä naisilla oli kaavut, mutta silti se vaikutti kohtuullisen vapaamieliseltä. Sillä ei ollut mitään henkeäsalpaavaa yölemää, mutta ainakin joitain alkoholin nautintoon tehtyjä paikkoja löytyy. Entäs sitten ne nähtävyydet ja elämämykset? Amman on aika tylsä paikka, eikä sinne kannata itsessään matkustaa. Meillä meni yksi päivä nopeasti. Ei koettu mitään suuria elämyksiä tai tunteita, mutta päivä meni nopeasti. Kaksi päivää sinne olisi ollut jo liikaa ja seuraavana aamuna olikin mukava lähteä vuokra-autolla kohti Wadi Rumin autiomaata

Ja lopuksi voisi sanoa vielä että Amman vaikutti todella turvalliselta paikalta, niin kuin Jordania kokonaisuudessaan. Jos suunnittelet matkaa Jordaniaan, niin turvallisuuden takia ei kannata jättää menemättä.

Käyt katsomassa kuvaamani matkavideo Ammanista ja muista laittaa kanava tilaukseen!



Kommentit