Automatkalla Turun saaristossa ja Ahvenanmaalla


Olin vuosia haaveillut matkasta, jossa mennään Turun saariston kautta Ahvenanmaalle. Minulle on kuitenkin tullut aina muita matkoja, yleensä kauemmaksi ulkomaille. Edellisenä kesänä kuitenkin päätimme ukin ja lapseni kanssa harrastaa kotimaan matkailua ja toteuttaa tämän pitkäaikaisen haaveen. Blogin lopussa on linkki matkalta kuvattuun reissuvlogiin. Muista käydä katsomassa!

Ukki souti ja muut katsoivat vierestä! Airokin karkasi. Siitä voit katsoa tunnelmia matkasta tehdystä videosta. Linkki tekstin lopussa.

Saariston mutkaiset tiet ja autolautat


Matkamme saaristoon alkoi Vuosnaisesta, Kustavista. Paikka sijaitsee noin 75 km Turusta. Sieltä lähti ensimmäinen lautta kohti Nottholmin saarta. Menimme yöksi Djurholmin saareen, josta seuraavan päivänä menimme Kumlingenin saareen. Kumlingenistä matkasimme Ahvenanmaalle Maarianhaminaan. 

Löysimme saaresta pääkallon ja nimesimme paikan pääkallosaareksi

Matkalle kannattaa varata aikaa vähintään kaksi päivää, niin että yhden yön on saaristossa. Silloin ei tarvitse maksaa edes lauttamaksuja. Matkalla saa aikaa kulumaan usemmankin päivän, mikäli kiinnostaa tarkemmin katsella Turun saariston nähtävyyksiä

Turun saaristosta löytyy monen hintaista mökkiä. Mikäli matka osuu sesonkiaikaan heinäkuussa, kannattaa mökkien varaus tehdä hyvissä ajoin, että saa varmasti katon päälle yöksi. Meidän matka asettui lokakuuhun, jolloin pahin sesonki oli jo ohi. Saimme huomata että pidemmät lauttamatkat olivat todella täyttä. Pariin lauttaan mahduimme juuri ja juuri. Lauttamatkat kannattaa varata etukäteen, koska muuten matka voi tyssätä pitkäksi aikaa.

Määränpäänä Ahvenanmaa

Mehutauko pääkallosaarella
Viimeinen lautta toi meidät Ahvenanmaalle muutaman kymmenen kilometrin päähän Maarianhaminasta. Sieltä ajoimme Ahvenanmaan toiselle puolelle Eckeröön, jossa meillä oli mökki vuokrattuna pariksi päiväksi.

Ahvenanmaalla olemme käyneet ennenkin lapseni kanssa. Se on yksi parhaista lomakohteista lapsen kanssa. Siellä löytyy monenlaista tekemistä ja nimenomaan Eckerö on paikka, jonne lapsiperheen kannattaa suunnata.

Teimme monenlaista akviteettia. Kävimme muun muassa soutamassa, uimassa hiekkarannalla, grillasimme makkaraa ja leikimme leikkipuistoissa. Joka ilta olimme aivan väsyneitä päivän touhuista.

Käy katsomassa tekemämme matkavideo seikkailustamme!

Turun saaristossa ja Ahvenmaalla. Muista laittaa Youtube-kanavani tilaukseen!


Kommentit

  1. Meillä oli tarkoitus mennä myös viime kesänä mutta sitten auto hajosi. Juurikin soutaminen ja luonnossa meno kiinnostaisi. Onneksi jo ennen reissua ettei reissun päällä. Työmatkalla viikko ennen lomaa virta loppui autosta eikä sitten mennytkään enää päälle. Hyvä ajoitus sentäs. https://www.hinausjariantero.fi/palvelut/apuvirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turun saaristo on hieno paikka ja mahtavat maisemat ulkoiluuun..

      Poista

Lähetä kommentti