Salpalinjan Hylätyt BUNKKERIT: Aikamatka Menneisyyteen

Salpalinjan Hylätyt Bunkkerit: Aikamatka Menneisyyteen

Kävin tutustumasa Suomen itärajaa halkovaan Salpalinjaan. Salpalinja on ainutlaatuinen sotahistoriallinen kohde, joka kätkee sisäänsä lukuisia hylättyjä bunkkereita. Nämä hylätyt betonirakenteet ja louhitut onkalot tarjoavat kiehtovan kurkistuksen menneisyyteen ja sota-ajan tunnelmaan. Käy katsomassa tekemäni video ja ihastu hylättyihin bunkkereihin! Ja muista laittaa kanava tilaukseen



Bunkkerien historia

Salpalinja rakennettiin pääosin talvi- ja jatkosodan välillä 1940-1941 Neuvostoliiton hyökkäyksen torjumiseksi. Linnoitusjärjestelmä koostui tuhansista korsuista, taisteluhaudoista ja panssariesteistä. Sodan jälkeen Salpalinja menetti puolustusstrategisen merkityksensä ja bunkkerit hylättiin.

Mitä bunkkereissa voi löytää?

Hylätyissä bunkkereissa voi edelleen nähdä sodanaikaisia jäänteitä, kuten ampuma-aukkoja, tulisiijoja ja majoitushuoneita. Joissakin bunkkereissa on säilynyt myös esineistöä. Bunkkerit ovat luonnollisesti kärsineet ajan hammasta ja osa niistä on romahtanut tai sortunut.

Tutustuminen bunkkereihin

Useita Salpalinjan bunkkereita on avattu yleisölle ja ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua sotahistoriaan. Osa bunkkereista on kunnostettu ja niissä on museonäyttelyitä tai opastettuja kierroksia. Toiset bunkkerit ovat hylättyjä ja vapaasti tutkittavissa omien mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Bunkkerien etsiminen

Hylättyjä bunkkereita voi etsiä Salpalinjan varrella sijaitsevista metsistä ja pelloilta. Osa bunkkereista on merkitty karttoihin, mutta osa niistä on piilossa ja vaikeasti löydettävissä. Bunkkereita etsiessä on tärkeää olla varovainen.

Muuta huomioitavaa:

Bunkkerit voivat olla pimeitä ja kosteita, joten taskulamppu ja asianmukaiset varusteet ovat tarpeen. Lisäksi hylätyissä Bunkkereissa voi olla vaarallisia rakenteita ja materiaaleja, joten varovaisuus on välttämätöntä.

Kommentit